$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +13 Київ
Олексій Арестович
ОЛЕКСІЙ АРЕСТОВИЧ

Український блогер, колишній радник Офісу президента України

 
Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

Невиконання наказу, покидання позицій може призвести до розвалу армії. Тому й потрібен закон про посилення відповідальності військових

Війна – страшна річ. Усі, хто був на війні, це знають. Армія навчилася давати цьому раду, використовуючи жорстку дисципліну. Дисципліна – основа ефективності.

Але дисципліна працює лише в сукупності з високою підготовленістю військовослужбовців та ініціативністю командирів усіх рівнів. Останнє є частиною нашого національного воєнного характеру.

Але ініціативність має бути спрямована на виконання поставленого бойового завдання й бути в його межах.

Кожен військовослужбовець може не знати задуму вищого командування, але невиконання наказу, покидання позицій, відсутність підготовки й екіпірування бійців може призвести до великих втрат як серед військових, так і серед цивільних.

Оскільки ми ведемо війну за виживання нації, то накопичення таких злочинів може призвести до розвалу як окремих з'єднань, так і армії загалом.

Законопроєкт про посилення відповідальності військових, який підтримує все військово-політичне керівництво України, має не допустити такого.

Головнокомандувач Валерій Залужний також наголосив, що це стосується всіх військовослужбовців, офіцерів і генералів зокрема.

Посилюють особисту відповідальність кожного, незалежно від звання.

Джерело: Олексій Арестович / Facebook

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.