Хто не любить зранку насолодитися ароматною кавою, яка з першого ковтка здатна пробудити від сну та наситити енергією на увесь день?

Та щоб приготувати дійсно ідеальну каву, яка матиме особливий смак та аромат, необхідно самостійно перемелювати зерна, а також варити їх за особливою схемою. Таку пораду дає дієтолог Ганна Білоусова.

Вона радить молоти зерна перед приготуванням кави. Водночас дієтолог відзначає, що якщо зерна зберігаються протягом довгого часу, то втрачають частину смаку та аромату. Вони пахнутимуть зовсім по-іншому і викликатимуть не такі смакові відчуття.

ноутбук і кава
ноутбук і кава, pexels.com

Як радить дієтолог, варити каву краще у турці, яку рекомендується нагріти на піску, насипаному в сковороду. Довести каву до кипіння на маленькому вогні, зняти турку і дати пінці осісти. Цю процедуру потрібно повторити двічі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Коли кава буде готовою, потрібно додати до неї чайну ложку холодної води. Розливати каву можна після того, як осядуть піна та гущавина. Фахівчиня додає, що кава є природним антидепресантом, який стимулює роботу мозку.

А флавоноїди, які містяться у ній, зміцнюють стінки судин. Водночас тим, хто страждає на захворювання ШКТ, лікар радить запивати каву водою.

Кава. Фото: Youtube
Кава. Фото: Youtube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації