Субота, 20 Квітня

Настоятеля монастиря УПЦ МП на Закарпатті примусово видворять з України

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Чоловік виявився громадянином Росії, який незаконно перебував в Україні.

З України примусово видворять настоятеля Дубівського Свято-Ільїнського монастиря на Закарпатті. Він є громадянином Росії та проживав в Україні нелегально.

Про це повідомила міграційна служба Закарпатської області, пише ТСН.

Як повідомляється, настоятель монастиря УПЦ МП є громадянином Росії, його документи про проживання в Україні вже закінчилися, проте священнослужитель не повернувся додому, а продовжував порушувати законодавство. Його викрила міграційна служба.

“20 грудня порушника притягнуто до адміністративної відповідальності, накладено штраф 1 700 грн. А також прийнято рішення про примусове повернення мігранта до країни походження”, – йдеться в повідомленні.

СБУ проводила масштабні обшуки на території церков та монастирів УПЦ МП. Там виявили багато антиукраїнської літератури, агіток, які виправдовували війну Росії проти України.

Обшуки відбулись також і на Закарпатті, зокрема:

  • У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі в Хустському районі Закарпаття знайдено символіку забороненої партії “ОПЗЖ” та брошури, в яких вихваляли російських загарбників у війні проти України.
  • Правоохоронці проводили контррозвідувальні заходи на території Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що “росію, Україну та білорусь не можна розділити”. Також там молилися за патріарха Кирила, який підтримує масові вбивства українців.