Згідно з багатьма дослідженнями певні продукти мають позитивний вплив на чоловіче здоров'я. Фахівці відзначають, що через метаболічні особливості та гормональний фон раціон чоловіків може відрізнятися від жіночого.

Дослідники надали список продуктів для підтримки та продовження чоловічого здоров'я, до якого потрапили морська риба, мідії, червоне м'ясо та м'ясо птиці, гранат. За словами авторів дослідження, ці продукти містять найбільшу кількість жирних кислот та білка, які підтримують синтез тестостерону.

Пояснюється такий раціон тим, що м'язова тканина у чоловіків більш розвинена. А для підтримки м'язової маси необхідне щоденне споживання білкової їжі.Крім того, синтез головного чоловічого гормону — тестостерону — суттєво залежить від складу та якості спожитої їжі.

Гранатовий сік, скріншот: YouTube
Гранатовий сік, скріншот: YouTube

То ж для підтримки тестостерону в організмі чоловіка на оптимальному рівні потрібна присутність у раціоні корисних поліненасичених жирних кислот. Вони містяться, наприклад, в рослинних оліях, жирній морській рибі, паростках пшениці, горіхах та авокадо.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також в раціоні чоловіків повинні бути присутні цинк і селен - їх можна отримати з часнику, злаків, бананів, капусти, морепродуктів та імбиру. Водночас фастфуд, прості вуглеводи та спиртне негативно впливають на синтез чоловічих гормонів.

Важливим також є баланс вітаміну D в організмі, який тісно пов'язаний з імунітетом і допомагає нашій Т-клітинній імунній відповіді. Також відзначається, що низькокалорійний раціон може уповільнити старіння та захистити від розвитку раку, діабету та хвороби Альцгеймера.

Банани, фото: pixabay.com
Банани, фото: pixabay.com

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації