$39.67 €42.52
menu closed
menu open
weather +19 Київ

Зеленський везе Байдену і Конгресу подарунок від військових із Бахмута

Зеленський везе Байдену і Конгресу подарунок від військових із Бахмута Прапор Зеленського попросили передати військові
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський подарує президенту США Джо Байдену й Конгресу український прапор, підписаний військовими в Бахмуті Донецької області. Про це повідомляє CNN 21 грудня.

Телеканал нагадує, що за день до візиту у США Зеленський відвідав Бахмут, де точаться найважчі бої. Військові передали йому підписаний прапор.

Сам Зеленський розповів, що українські захисники попросили віддати переданий прапор "тим, чиї рішення дуже важливі для України, для всіх наших воїнів". Президент пообіцяв, що обов'язково це зробить.

"Хлопці дали мені наш чудовий прапор із їхніми підписами. Становище у нас складне. Ворог збільшує чисельність своїх військ, але наші хлопці сміливіші. Нам потрібна потужніша зброя. Ми передамо подяку від наших хлопців Конгресу США і президенту США за їхню підтримку, але цієї [підтримки] недостатньо", – сказав Зеленський журналістам, які летять із ним у Вашингтон.

Планують, що під час візиту Зеленського Байден оголосить про надання додаткової допомоги Україні в галузі безпеки майже на $2 млрд, включно з американськими зенітними ракетними комплексами Patriot

Контекст

Президент України 21 грудня вирушив до США. Це його перший закордонний візит під час повномасштабного вторгнення Росії.

Зеленський за час свого президентства двічі відвідував Америку: у вересні 2019 року, коли був президентом Дональд Трамп, і у вересні 2021 року, уже під час президентства Байдена.