$39.57 €42.16
menu closed
menu open
weather +15 Київ

СБУ показала полоненого росіянина, який стверджує, що п'ять разів намагався втекти, щоб не воювати. Відео

СБУ показала полоненого росіянина, який стверджує, що п'ять разів намагався втекти, щоб не воювати. Відео Полонений стверджує, що його щоразу знаходили та повертали в частину
Скріншот: Служба безпеки України / YouTube
Один із військовослужбовців російської армії вижив у війні Росії проти України, бо потрапив у полон до Збройних сил України. Про це 20 грудня повідомила Служба безпеки України.

"Він та його співслужбовці так бояться ЗСУ, що після першого ж бою усі 135 новобранців із його полку здали зброю і відмовилися воювати. Утім, коли зрозуміли, що російське командування їх просто так не відпустить, намагалися втекти зі своїх підрозділів. [...] Врешті він потрапив у полон до українських сил оборони і залишився живим", – ідеться у повідомленні.

СБУ опублікувала відео з полоненим росіянином.

"Нічого не навчали. [...] Скільки разів мене намагалися скерувати на "перед", то я, усвідомлюючи, що там навряд чи все добре, – тікав. П'ять разів мене знаходили і повертали назад", – сказав той.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Відео: Служба безпеки України / YouTube
Контекст
Втрати російських окупантів із 24 лютого до 20 грудня, за даними Генштабу ЗСУ, сягнули приблизно 99 230 представників особового складу.