У Кремлі заявили, що поїздка президента України Володимира Зеленського до Вашингтона в середу не принесе нічого хорошого і що Росія не бачить шансів на мирні переговори з Києвом.

Про це заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков. 

“Поставки озброєнь тривають, розширюється номенклатура озброєнь, що поставляються. Все це, безумовно, веде до загострення конфлікту. Це не обіцяє Україні нічого хорошого”, – сказав Пєсков. 

Він додав, що продовження поставок західних озброєнь в Україну призведе до “поглиблення” конфлікту, що може обернутися проти Києва. 

На питання, чи є у Москви якісь очікування, що з поїздки Зеленського може вийти щось позитивне, Пєсков відповів: “Ні”. 
 
Така поведінка представників Кремля вкотре доводить тільки те, що Росія насправді ніколи не була налаштована на нормальний діалог. Попри гучні заяви про нібито готовність перемовин з Україною, насправді кремлівський диктатор та його оточення намагалися зберегти обличчя та хоч якось покращити своє становище. Проте наразі це вже неможливо. Переважна більшість західних партнерів чітко та одностайно підтримують Україну і надають українським захисникам потужнішу зброю. 
 
Ці дії безпосередньо позитивно впливають на хід війни на лінії фронту. Чим більше важкого озброєння потрапляє до рук ЗСУ, тим швидше Україні вдається звільняти тимчасово окуповані території та в кінцевому результаті перемогти кривавий російський режим.