Дотримуватись порядку на кухні, а особливо в холодильнику, дуже важливо. Від цього залежить не лише зовнішній вигляд, а й смакові якості вмісту. При неправильній сумісності продуктів один з одним може скоротитися термін придатності. Тому, щоб не викидати куплене, варто пам'ятати про нюанси.

Деякі продукти категорично не можна зберігати поруч один з одним, а ось сирі овочі та фрукти краще взагалі перемістити в темне та сухе приміщення. Навіть якщо вам здається, що пара інтуїтивно підібрана правильно, ви можете помилятися.

Холодильник, фото techforhome
Холодильник, фото techforhome

Як правильно зберігати продукти в холодильнику

Банани, груші, абрикоси, яблука та картопля виділяють рослинний гормон – етилен. Він сприяє дозріванню. Однак інші продукти, що лежать поруч, наприклад, огірки, можуть через це зіпсуватися.

Яблука допоможуть незрілим помідорам швидше дозріти, проте сусідство яблук, груш та гарбузів може призвести до виникнення цвілі. Ананас дуже погано впливає запах авокадо.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Фрукти. Фото: скриншот Youtube
Фрукти. Фото: скриншот Youtube

Інжир, гриби, виноград та кукурудзу категорично не можна зберігати поряд із зеленою цибулею. Він також може спровокувати псування картоплі. Буряк, морква та цибуля через сусідство теж зіпсуються.

Зелень краще "розлучити" з усіма продуктами. Йдеться про петрушку, кроп і базиліку.

Раніше ми писали про те, що бути ковбаскам і котлетам на святковому столі: продавці показали оновлені ціни на м'ясо

Як повідомляв Знай.ua, через які овочеві страви можна набрати вагу: великий обман, який "осяде" на талії та боках