Крім дикого зростання цін на продукти харчування, українців ще турбує питання про те, чи виникне дефіцит. До цього є безліч передумов і експерти сперечаються на цю тему довго, але у Торгово-промисловій палаті поспішили заспокоїти споживачів.

Нестачі продуктів точно не буде, навіть якщо ситуація з енергопостачанням буде важкою. Життєво важливі товари залишаться у продажу, а супермаркети продовжать працювати на генераторах. На цьому наголосив перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Не потрібно панікувати і бігти скуповувати все поспіль. Щоб спокійно пережити блекаут, потрібно мати гроші. Основні торгові мережі працюватимуть, тому що вони закупили генератори. Мережі гарантують, що всі життєво необхідні товари теж будуть", – сказав представник ТПП.

Українцям також не втомлюються повторювати, що потрібно мати невеликий запас продуктів тривалого зберігання, але не піддаватися паніці. Економіка вже пристосувалася до відключень. Наприклад, хлібзаводи менше відключають, але морожених продуктів може бути менше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Виробники продуктів змушені витрачати додаткові гроші на те ж саме забезпечення електрикою, тому ціни для споживачів теж зросли, проте великі мережі можуть реалізувати продукти за більш доступною вартістю, порівняно з невеликими магазинами.

"Деякі мережі продають соціально значущі товари різної вартості та якості, щоб кожен споживач міг обрати свій варіант. У великому приватному магазині більше спокуса підняти ціну… У великих торгових мереж можливості більше утримувати таку "подушку", – зазначив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, 340 гривень та без прав півроку: українських водіїв попередили про штраф, не час для "понтів"

Також портал Знай.ua писав, війна, інфляція та шопінг: на що витрачають кошти українці напередодні Різдва та Нового року