Деякі росіяни ще не повністю втратили голову від пропаганди і бачать правду про дії путіну на території України. Однак, після публічних висловлювань починаються не найприємніші для них процеси.

Йдеться про мешканця Чукотки Дмитра Анадиря, який побажав успіхів Україні, а також запропонував новий для Росії герб.

Складалася б нова кремлівська символіка зі швабри, кувалди та граблів. Тепер його звинувачують в екстремізмі, оскільки нібито там були знайдені заклики до насильства щодо "соціальної групи "окупанти", і тепер його можуть за це посадити.

Росіянин, фото: Обережно, новини
Росіянин, фото: Обережно, новини

Справа сталася ще в листопаді місяця, і тоді 44-річний росіянин прокоментував запис в одному з Telegram-каналів, де підтримують Україну в питанні війні, і зовсім несприятливо відгукуються про владу путіна.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Просто, лаконічно, графічно елементарно. Є ще варіант: перевертаємо граблі, малюємо зверху хрестик. За будь-якого розкладу ми бачимо букву "Ж" і смислове наповнення. Не дякуйте. ! Привіт з Чукотки! ", - писав чоловік.

Поліція росії, фото з вільних джерел
Поліція росії, фото з вільних джерел

При цьому він не говорив, що окупантами є росіяни, а значить вони самі себе такими сприймають.

Експертиза одразу зайнялася цим питанням, і на чоловіка порушили кримінальну справу за заклик до екстремізму. При цьому шукати його не довелося, оскільки напередодні його заарештували через іншу, але схожу справу. Також рік тому його оштрафували на 100 тисяч карбованців за висловлювання проти путіна.

Відділ поліції в росії, фото з вільних джерел
Відділ поліції в росії, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що страшний план путіна показали українцям: таке вже бачили у Чечні .

Раніше повідомлялося, чому Пентагон постачає деяку зброю Україні секретно: ЗРК Patriot вже може охороняти наше небо

Також пропагандистів "розірвало" від візиту Володимира Зеленського до Бахмута.