Українцям дуже нелегко цієї зими, в країні війна, безробіття зросло, а грошей не вистачає. Але обов'язкової оплати комунальних послуг ніхто не скасовував, хоча особливо в опалювальний сезон у багатьох із цим виникли складнощі.

Є люди, які через війну втратили багато благ і зараз не мають коштів для оплати електроенергії, води, газу та опалення.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Однак голова Спілки споживачів України Олег Попенко закликав українців якнайшвидше зайнятися вирішенням цього питання, адже це обов'язок кожного – оплачувати споживання комунальних послуг, але без поради не залишив. В інтерв'ю Новини.LIVE експерт підказав українцям, як виплутатися з тяжкого становища.

"Якщо людина не має грошей, то отримує субсидію. Якщо людина на обліку в Центрі зайнятості, вона може отримати компенсацію на оплату. Люди повинні займатися питанням ЖКГ, коли у вас зруйновано майно", – сказав експерт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Олег Попенко зазначив, що під час війни держава всіляко допомагає своїм громадянам, особливо сприяє відшкодуванню оплати різними способами, наприклад у випадках, коли людина втратила своє місце роботи.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Раніше ми писали про те, що пенсії військовослужбовцям: у ПФУ зізналися, як саме нараховуються виплати за вислугою років

Як повідомляв Знай.ua, будівельники, медики та професійні військові: хто стане у великому попиті на ринку вакансій у 2023 році

Також портал Знай.ua писав, що 340 гривень без прав півроку: українських водіїв попередили про штраф, не час для "понтів"