facebook

Вторгнення Росії до Молдови: названо приблизну дату початку нового збройного конфлікту в Європі. Кремлівський карлик узагалі берега поплутав

У Молдові заявили про загрозу вторгнення росії у 2023 році. Спецслужби вважають, що Путін спробує вторгнутися до створення коридору з невизнаним Придністров’ям – окупованою частиною Молдови.


 

Мало хто знає, але улюбленою книгою путіна є фантастична утопія М. Юр’єва “Третя Імперія. росія, яка має бути”, видана у 2007 році. У творі дуже докладно описано, як до 2053 після глобальних воєн у світі залишилося лише 5 держав-цивілізацій, і головне серед них – росія у вигляді III-ї імперії. Схоже, що саме ця книга і підштовхнула російського диктатора розпочати війну в Україні. Ось тільки це не єдина його мета.

Так, стало відомо, що росія планує ще одне вторгнення до незалежної держави у 2023 році. Про це заявив керівник Служби інформації та безпеки Молдови Олександр Мустяце.

За його словами, ризики вторгнення Росії до Молдови зберігаються і можуть бути втілені у 2023 році. Все залежатиме від подальшого перебігу бойових дій в Україні.

Він зазначив, що питання не в тому, чи здійснить росія новий наступ у напрямку території Молдови, а в тому, коли це станеться – на початку року чи наприкінці весни.

Читайте також:  “Брали хабарі не тільки готівкою, а й прикрасами та годинниками”: нові “плівки Єрмака” злили у мережу

“Судячи з наявної у нас інформації, росія може піти далі, щоб створити коридор з Придністровським регіоном, який є територією Молдови. Тоді з ясністю можна буде сказати, що так, вони мають намір прийти сюди, з’єднатися. Що буде за цим, їх наміри в щодо Кишинева ми можемо обговорювати, але це реальний і дуже високий ризик”, – наголосив керівник спецслужби.

За його словами, у Придністров’ї є найбільший у Європі склад боєприпасів, що охороняються росіянами, і можливе вторгнення може бути пов’язане з використанням боєприпасів у протистоянні.

Пізніше у Службі безпеки та інформації Молдови опублікували уточнення.

“Директор СІБ зазначив, що мета російської федерації щодо створення сухопутного коридору в Придністровський регіон залишається актуальною і сьогодні, а новий наступ Російської Федерації у цьому напрямі може відбутися вже у 2023 році. Імплементація також залежить від розвитку подій у війні в Україні”, – додали у прес-службі.

 

 

 

 

Запис Вторгнення Росії до Молдови: названо приблизну дату початку нового збройного конфлікту в Європі. Кремлівський карлик узагалі берега поплутав спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: