Відварена яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові. Таким чином можна сказати, що вона є дуже корисним та важливим продуктом у раціоні людини. Важливо лише вміти правильно її готувати.

Досвідчені кулінари поділилися хитрістю, завдяки якій навіть найжорсткіше м'ясо вийде м'яким, смачним та неймовірно ароматним. Від такої страви важко уже відмовитися, а готувати її захочеться ще і ще.

Передусім врахуйте, що телятина чи молода яловичина зваряться набагато швидше, ніж м'ясо тварини в віці. То ж обираючи для варіння м’ясо, слід звертати увагу на його колір. Наприклад, старе м'ясо відрізнятиметься темно-червоним, бордовим кольором, а молоде матиме яскравий рожево-червоний колір.

Яловичина з болгарським перцем, скріншот: YouTube
Яловичина з болгарським перцем, скріншот: YouTube

Водночас при розрізі гарне та свіже м'ясо не прилипатиме до пальців, а ямки від натискання пальцем швидко зникнуть. Зауважте також, що час варіння м'яса залежатиме значною мірою від розміру шматка.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Наприклад, кілограмовий шматок яловичини доведеться готувати близько 2 годин. Натомість невеликі шматочки яловичини будуть готові вже за годину.

Якщо ви хочете, щоб ваше м'ясо вийшло більш м'яким, перед приготуванням замаринуйте його. Зробити це можна, як один з варіантів, наступним способом: збризніть лимонним соком, а при варінні додайте 2 ст. л. оцту. При цьому в каструлю в киплячу воду також додають 1 ст. л. соняшникової олії та солять м'ясо в кінці варіння.

Тушкована яловичина, скріншот: YouTube
Тушкована яловичина, скріншот: YouTube

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами