Вже цієї осені українським військкоматам нададуть доступ до всіх державних реєстрів МВС, МЗС та ДПСУ. Резніков анонсував, що завдяки такому рішенню Україна вийде на серйознішу цифровізацію ТЦК, що за фактом має полегшити життя військовозобов'язаним чоловікам.

Адвокатка по об'єднанню "Актум" Оксана Доготер погодилася зі словами міністра оборони та зазначила, що подібні зміни значно спростять процес мобілізації в Україні.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Наразі, як вона наголосила, паперова форма військового обліку відходить на другий план.

"На мою думку, це спрощує ситуацію для тих військовозобов’язаних, які будуть звільнені від мобілізації. Бо вони зможуть спокійно собі пересуватися всією Україною. Їхні відомості будуть внесені до відповідних реєстрів", - сказала адвокатка.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, за словами Доготер, в Україні хочуть сформувати три реєстри, окремо по кожній категорії осіб. У першому будуть українці, які підлягають мобілізації та які можуть бути виключені з військового обліку, у другому – громадяни, які виключаються з військового обліку, а у третій особи, які відновили дані про себе.

"Для тих, хто буде звільнений від мобілізації, це плюс: не треба тягати за собою всі документи, які вони зараз за собою тягають. Бо вони будуть внесені у відповідний реєстр, вони знатимуть, інформація про них зберігається і будь-хто може це перевірити. Втім, будуть певні складнощі для тих, хто уникає цих поновлень даних і уникає надання відомостей про себе в ТЦК", - зазначила вона.

Вручення повістки. Фото: скрін youtube
Вручення повістки. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в Україні посилюють мобілізацію: де повістки почнуть роздавати інтенсивніше

Раніше ми писали про те, що в Україні впроваджують електронний документообіг з військкоматами: що чекає на тих, хто проходить ВВК

Як повідомляв Знай.ua, юрист пояснив, коли повістку можна проігнорувати та не отримати за це штраф