Румунія і Нідерланди створять тренувальний центр для пілотів F-16

Середа, 30 серпня 2023, 16:39
Румунія і Нідерланди створять тренувальний центр для пілотів F-16
Фото: US DoD

Румунія та Нідерланди 29 серпня підписали лист про наміри створити Центр підготовки пілотів на F-16.

Джерело: "Європейська правда", яка посилається на повідомлення глави оборонного відомства Нідерландів Кайса Оллонгрена

Деталі: Оллонгрен відзначила, що зустріч у Толедо розпочнеться з обговорення підтримки України.

Реклама:

"Для Нідерландів надзвичайно важливо продовжувати демонструвати нашу єдність та нашу підтримку України у її боротьбі проти російської агресії. Нідерланди і Румунія вчора підписали лист про наміри про надання тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії", – заявила вона.

Міністерка додала, що це конкретний крок до зміцнення протиповітряної оборони України двома європейськими країнами, "і безумовно, з боку всіх європейських країн, які є учасницями коаліції F-16".

У Міноборони Румунії зі свого боку повідомили, що для реалізації проєкту Королівські ВПС Нідерландів розмістять кілька літаків F-16 на 86-й авіабазі "Лейтенант-авіатор Георге Мочорніце".

ВІДЕО ДНЯ

Компанія Lockheed Martin забезпечить технічну підтримку найвищого рівня через льотних інструкторів та інженерно-технічний персонал. 

"Через цей центр Румунія бере на себе зобов’язання забезпечити високоякісне навчальне середовище з доступом до технічних ресурсів і найсучасніших ноу-хау не лише для румунських пілотів, а й для пілотів із країн Альянсу та партнерів, у тому числі України", – заявив міністр оборони Румунії Анджел Тилвар.

Як відомо, українські льотчики вже почали навчання на винищувачах F-16 у Данії. Також відомо, що до навчання українців на F-16 долучаться Греція та Португалія.

Про рішення передати Україні F-16 вже оголосили ДаніяНідерланди і Норвегія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування