Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, у Києві 11340 житлових будинків, і їх можна розділити так: 85% усього цього житлового фонду потребують негайного капітального ремонту, там потрібна модернізація обладнання, відновлення зовнішніх стін тощо, а ще 3000 будинків – це аварійний житловий фонд, у якому просто неможливе проживання і який потребує негайного ремонту. Виникає питання, констатує він, як столиця до цього дійшла.

«Перше питання і перша складова – це те, що у 1992 році дозволили приватизацію житла всім, але при цьому в Україні її дозволили безкоштовно. Це перша проблема, яку не вирішили, людина стала фактично власником, але не стала ним по суті, люди при приватизації повинні сплачувати хоча би якусь копійку, 5-10%, щоб вони зрозуміли, що це», - пояснює Олег Попенко.

Другий важливий момент полягає у тому, зазначає експерт, що у 1997 році у нас відмінили сплату за капітальний ремонт будинку. Тобто, підкреслює він, фактично людина не сплачувала весь цей час внески на капітальний ремонт, а тепер виникає питання, де ці кошти взагалі взяти.

«Чудове питання. Коштів у людей сьогодні немає при цих зарплатах, накопиченнь на капітальний ремонт немає, і 30 років незалежності ніхто не піклувався про це житло. Ось тому воно у такому стані, тому що потребує негайного капітального ремонту», - підсумовує Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла про нові правила передачі показів газового лічильника.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, чи буде індексація пенсії наступного року.