Субсидія для переселенців: як оформити на новому місці проживання

Усередині переміщена особа, яка зареєстрована, але проживає в іншому місці, фактично може отримувати субсидію.

Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованої території України.

Для отримання субсидії необхідно принести такі документи, як:

Заява;
декларацію про доходи та витрати громадянина. У ньому також зазначається склад домогосподарства;
документ, що засвідчує особу та реєстраційний номер облікової картки платника податків;
довідка про статус вимушено переміщених осіб.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Оформлення субсидії у такому разі може здійснюватись у посадової особи сільської, міської ради, центру надання адміністративних послуг та сервісного центру Пенсійного Фонду України.

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Полтавського хитавиця, який ображав і плював у військових, побили та скрутили: "Як приємно бачити…"

У Полтаві місцевий блогер та фітнес-тренер Роман Заволока погано поводився по відношенню до військових, особливо до тих, які вручали повістки чоловікам. Нещодавно відморозок навіть наважився плюнути та обізвати ветерана війни Олександра Мацька "дурнем".

Після систематичних образ військових за Заволоку нарешті взялася поліція. Проти блогера порушили кримінальну справу за ч. 2 статті 296 за фактом хуліганства, що карається обмеженням до п'яти років або позбавленням волі до чотирьох років.

Ромка с Полтави. Фото Instagram
Ромка с Полтави. Фото Instagram

Відстрочку хочуть скасувати: нардеп оголосив, хто потрапить під мобілізацію

Деякі категорії чоловіків в Україні мають право на відстрочку від мобілізації, у тому числі студенти. Однак у Раді виступили за те, щоб скасувати звільнення особам, які вдруге здобувають вищу освіту.

Скасувати відстрочку для студентів запропонував представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський, пише видання ukranews.

"Я думаю, що абсолютно справедливо в умовах війни обмежити однією вищою освітою. Якщо людина отримує третю, четверту вищу освіту, то це точно не може бути підставою для відстрочення під час воєнного стану", – сказав він.

Веніславський, фото з відкритих джерел
Веніславський, фото з відкритих джерел

"Сидить в окремому місці": український мольфар побачив, де ховається хворий путін

Відомий український екстрасенс, таролог і мольфар Макс Гордєєв, який нещодавно вже потрапляв під критику журналістів про те, що він лякає багатьох людей своїми прогнозами, знову визначив ситуацію, про яку думає багато українців - коли ж "закінчаться всі проблеми з диктатором путіним".

За словами Макса Гордєєва, ще під час спроби перевороту, організованої пригожиним та ПВК "Вагнер", путін не доручив кадирову та його "кадировцям" турботу про свій захист.

Про це під час ефіру програми "Ранок у великому місті" заявив український мольфар Макс Гордєєв. Він сказав, чому кадиров і його поплічники не зуміли надати підтримку кремлівському диктатору.

путін, скріншот: YouTube
путін, скріншот: YouTube

Копу, який застрелив водія у Дніпрі, обіцяють підтримку: вже заступився мер міста

29 серпня у місті Дніпрі сталася гучна трагедія: один із поліцейських вистрілив у чоловіка, який помер від отриманих поранень на місці.

Щодо справи звучало багато версій та думок. Люди розділилися на два табори: одні кажуть, що винен поліцейський, адже не мав права стріляти, а інші кажуть, що вина чоловіка, бо він спровокував конфлікт, почав бійку зі співробітниками поліції та їхав за кермом п'яний. Ситуацію прокоментував і Олексій Білошицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України зазначив, що всіляко сприятиме службовому слідству та проведенню службового розслідування. Крім цього, Білошицький заявив, що патрульним поліції буде надано повну юридичну підтримку.

Поліцейський застрелив водія у Дніпрі
Поліцейський застрелив водія у Дніпрі