$39.47 €42.18
menu closed
menu open
weather +9 Київ

Під Бахмутом за добу загинуло одразу шість українських пілотів. ЗМІ заявили про падіння двох вертольотів

Під Бахмутом за добу загинуло одразу шість українських пілотів. ЗМІ заявили про падіння двох вертольотів За даними "Української правди", під Бахмутом із нез'ясованих поки причин упало два вертольоти Мі-8
Фото: 18 окрема бригада армійської авіації / Facebook (ілюстративне)

На бахмутському напрямку під час виконання бойового завдання 29 серпня загинуло шість українських пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Про це 30 серпня повідомляє "Суспільне".

Про загибель пілотів суспільному мовнику розповів речник бригади Євген Ракита.

Він уточнив, що всі загиблі мали офіцерські звання. Один із них родом із Полтавської області (бригада базується під Полтавою), решта – з інших регіонів України.

Імена пілотів і обставини загибелі не розголошують з міркувань безпеки, заявив Ракита. За його інформацією, із загиблими попрощаються в Полтаві, панахида відбудеться 1 вересня о 10.00 біля Свято-Успенського собору.

"Українська правда" з посиланням на власні джерела у МВС України пише, що 29 серпня в районі Краматорська Донецької області за невідомих обставин упало два вертольоти Мі-8 української військової авіації. За даними джерел, на місці падіння виявили тіла шести загиблих військовослужбовців, гелікоптери повністю знищені.

Видання пише, що відкрили кримінальне провадження, розслідуванням займається ДБР.

На озброєнні 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського, як випливає з фотоматеріалів на Facebook-сторінці з'єднання, є гелікоптери Мі-8.

Контекст

Інтенсивні бої в районі Бахмута розпочалися у липні 2022 року. До травня 2023 року російські окупанти захопили більшу частину міста.

5 червня в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів у Донецькій і Запорізькій областях.

Уранці 7 липня в Генштабі ЗСУ заявили, що сили оборони України досягли успіху під час наступу біля Кліщіївки під Бахмутом.

За даними Міноборони, українські військові унеможливили вихід російських окупантів із Бахмута. Маляр заявляла 10 липня, що сили оборони України змогли захопити основні панівні висоти поблизу Бахмута.

28 серпня в оборонному відомстві поінформували, що на бахмутському напрямку загалом звільнили вже 44 км² території.