$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +10 Київ

Кадиров заявив, що може раптово померти, і назвав умову

Кадиров заявив, що може раптово померти, і назвав умову Кадирова після смерті Пригожина деякі політики вважають наступним "кандидатом" на усунення
Фото: EPA

Глава Чечні Рамзан Кадиров 30 серпня в Telegram заявив, що його "розвеселили" розмірковування "ображених на Росію недороблених політологів" в іноземних виданнях, які пророкують йому швидку загибель.

Глава Чечні, коментуючи ці прогнози, укотре назвав себе "піхотинцем верховного головнокомандувача Росії [президента країни-окупанта РФ Володимира Путіна]" і заявив, що "готовий виконати будь-який наказ Володимира Володимировича, навіть якщо результатом стане смерть".

"Так, я зможу раптово померти, коли дізнаюся, що є хтось, відданіший за мене в питанні поваги до нашого президента, якому, до речі, я завдячую життям. І не один раз, а двічі", – заявив він, не вказавши подробиць.

Свій пост Кадиров проілюстрував селфі з Путіним.

Контекст

Після загибелі засновника визнаної у світі злочинною організацією російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина незабаром може зникнути ще один впливовий військовий лідер країни-агресора РФ – Кадиров, припустив 29 серпня в коментарі Bild російський опозиційний політик, колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.

Гудков висловив упевненість, що "з Кадировим теж буде конфлікт", оскільки він – "один із найбільших противників російської державності", окрім того, у глави Чечні "є своя армія, яка добре підготовлена".

Bild зазначає, що Кадирова довгий час вважали союзником Пригожина, він підтримував його у конфлікті проти російського міноборони.

У британській розвідці заявляли в середині серпня, що Кадиров намагається "зміцнити свою репутацію" прибічника Путіна.