Проктолог пояснив, як правильно підтиратися

Туалетним папером користуються далеко не у всьому світі

Українці - активні споживачі туалетного паперу. Хоча є країни, де цей засіб гігієни зовсім не має попиту, адже люди користуються біде.

І більшість проктологів підтверджують – митися, користуватися унітазом-біде куди краще для здоров'я, ніж використання туалетного паперу.

Митися однозначно краще. Температура для підмивання має бути як температура тіла, 35-40 градусів. Краще чистої води нема нічого. Я не рекомендую підмиватися з милом. Воно сушить шкіру, анальну ділянку. Є такий діагноз - сухість анальної ділянки. Якщо підмивати дитину, можна заварити, наприклад, ромашку. Вона має бактерицидну дію, - говорить хірург-проктолог Костянтин Псковський.

Якщо ж скористатися водою можливості немає, тоді лікар радить обирати м’який туалетний папір.

У жодному разі не можна використовувати газети чи папір з друкованим текстом.

Особливості гігієни для жінок

Для жінок і дівчат будь-якого віку правила підтирання (як і підмивання) особливі через будову статевих органів.

Робити це треба строго спереду назад.

Попадання бактерій до уретри може сприяти інфікуванню сечовивідних шляхів.

І чоловікам, і жінкам не можна терти шкіру навколо анусу, оскільки це може спричинити мікротріщини, в які можуть проникнути бактерії.

Що робити тим, у кого геморой чи анальні тріщини

Якщо у вас геморой чи є анальні тріщини, після дефекації краще прийняти душ або скористатися біде. Після процедури потрібно акуратно витерти шкіру м'яким рушником.

Інший варіант - це гігієнічний очищувальний лосьйон для заднього проходу. Нанесіть засіб на туалетний папір, а потім витріть ним анальний отвір.

При анальних тріщинах після дефекації замість туалетного паперу можна використовувати дитячі або лікувальні серветки. Але не треба користуватися звичайними з ароматизаторами, бо вони можуть спричинити подразнення.

Також обирайте підмивання замість підтирання, якщо у вас діарея. При частих дефекаціях шкіра навколо анального отвору швидко подразнюється і може виникати свербіж, печіння та біль.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень