Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть інших транспортних засобів з електричними двигунами, є дуже важливі новини. Справа в тому, що Національна поліція України стала активніше притягувати до відповідальності водіїв самокатів за порушення правил дорожнього руху.

У соціальних мережах пишуть, що з'явився "нульовий пацієнт". Але це далеко не один випадок, однак і масового характеру такі інциденти ще не набули.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з обласних управлінь Національної поліції України.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Нещодавно водіїв електросамокатів визнали повноцінними учасниками дорожнього руху. Це поклало ними певну відповідальність.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, стало відомо, що за останні чотири роки мали місце чотири кримінальні справи стосовно самокатників за фактом порушення правил, що діють на транспорті. Усі вони отримали у результаті штрафи чи "умовні" терміни.

Електросамокат. Фото: Youtube
Електросамокат. Фото: Youtube

Як правило, поліція карає водіїв самокатів у рамках адміністративного судочинства.

На всю Україну зафіксовано кілька десятків адміністративних правопорушень, в основному за наїзд на інші транспортні засоби. Це штраф у розмірі 850 гривень.

Нагадаємо, вибух, бруд та зараження: 15 речей, які заборонено перевозити у багажнику, якщо на вулиці спека.

Раніше повідомлялося, що любителям екстриму приготуватися: депутати вводять нові покарання за дрифт.

Також, шахраї вигадали нову схему на дорогах України - як не влипнути на гроші в ході "ДТП".