Міжнародний валютний фонд (МВФ) нещодавно оновив свій прогноз щодо курсу долара до гривні на 2024 рік, і у нас є для вас цікаві деталі з цієї доповіді.

Спочатку головні цифри: до кінця 2024 року долар обіцяє коштувати нам лише 41 гривню. Але це лише початок! У міру наближення до 2029 року курс долара поступово зростатиме, досягнувши 54,1 гривні за долар.

долар
долар

Ось як це виглядає за роками:

  • 2024 рік: 41 грн
  • 2025 рік: 45,8 грн
  • 2026 рік: 48,6 грн
  • 2027 рік: 50,4 грн
  • 2028 рік: 52,1 грн
  • 2029 рік: 54,1 грн

Голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний уточнив, що курс долара залежатиме від ринку та сезонних факторів. І важливий момент: у жовтні 2023 року НБУ вирішив відмовитися від фіксації курсу на користь керованої гнучкості.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Бізнес-спільнота також висловилася з цього приводу. На їх очікування, у IV кварталі 2023 року курс буде в районі 40,06 гривні за долар. А ще більшість вважає, що гривня не перевищить 40 гривень за долар упродовж року.

Курс долара і євро, pxhere
Курс долара і євро, pxhere

До речі, у березні НБУ знизив облікову ставку до 14,5%, що сприяло уповільненню інфляції та зміцненню ситуації на валютному ринку. Базова інфляція також показала зниження до 4,5% річних.

І ось ще один цікавий момент: різниця між офіційним та готівковим курсом гривні майже зникла. Курс гривні став помірковано вагатися, що відповідає новій політиці керованої гнучкості.

Загалом, тримаємо пальці на пульсі економіки та стежимо за змінами.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що з трана падає в боргову яму: війна затягує зашморг.

Вам буде цікаво дізнатися, українцям таке не світить: у якій країні пенсіонери заробляють найбільше