Незважаючи на всі фінансові труднощі, уряд у 2024 році перерахував виплати українським пенсіонерам. Хтось почав отримувати на кілька сотень більше, а декому збільшили пенсії одразу на 4000 гривень. Про це свідчать дані ПФУ.

Цього року середня пенсія країною зросла з 5385 до 5743 гривень. Водночас із січня на 4037 гривень збільшились виплати у суддів на заслуженому відпочинку.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

При цьому в Україні налічується близько 67,5 тисяч громадян, які в середньому отримують 1,4 тисячі гривень. Це особи, які не мають необхідного страхового стажу для оформлення пенсії. Також 283 тисячі українців отримують мінімальну пенсію – 2361 гривню.

Згідно зі статистикою Пенсійного фонду, більшість українців на заслуженому відпочинку отримують пенсію до 5000 гривень. Близько 1,2 мільйона пенсіонерів можуть похвалитися значним пенсійним забезпеченням – від 10 000 гривень та вище.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Доставка пенсій. Фото: скрін youtube
Доставка пенсій. Фото: скрін youtube

Серед людей пенсійного віку залишаються особи, які продовжують працювати. Таких налічується близько 2,7 мільйона громадян, і вони в середньому отримують пенсію у розмірі 6000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Також наш портал інформував, нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.