На тлі проблем із допомогою Україні, західні та європейські чиновники тихо змінюють стратегію підтримки України, зміщуючи акценти з досягнення повної перемоги над Росією на покращення позицій Києва у можливих переговорах щодо припинення війни. Але Україна має лише одну умову — вихід на свої законні кордони. Над чим зараз активно працює разом з західними лідерами екс-Главком Валерій Залужний, а також… Ви зараз будете в шоці — ніхто інший, як колишній очільник держави Леонід Кучма.

За даними анонімних телеграм-каналів, екс-президент Кучма під час приватної розмови заявив, що готовий полетіти до Москви та «вибивати мир» з Путіна, адже вже не раз спілкувався з диктатором та прогинав його задля інтересів Батьківщини.

Справа в тому, що колишній президент України Леонід Кучма вважає нереалістичним, що лідер РФ Володимир Путін погодиться на мирні переговори, тому цього кремлівського пенсіонера доведеться, так би мовити, дипломатично ламати під коліно.

«Путін не може підписати документ, в якому буде сказано, що він не отримав того, чого хотів в Україні. Йому доведеться це пояснювати російському народу. Він — лідер Росії», — сказав Кучма.

Щодо західної підтримки України, зокрема з боку США, Кучма зазначив, що, на його думку, США «втратять обличчя», якщо відмовляться від підтримки України й дозволять Росії перемогти. Тому це очевидно, що наші партнери таки нададуть нам необхідний пакет для ЗСУ.

«США втратили Афганістан. Поразка України означає втрату США обличчя перед усім світом», — сказав експрезидент України.

Тим часом політтехнолог та колишній спічрайтер Володимира Путіна – Аббас Галлямов заявив, що коли Путін починає говорити про переговори, то це не означає що він хоче, щоб вони відбулись.

Путін просто хоче, щоб усе закінчилося фіксацією його «перемоги». Він не може воювати до нескінченності, війна підточує його ресурси, штовхає ситуацію в напрямку революції. Якщо він не закінчить війну в якийсь прийнятний термін, то рано чи пізно це закінчиться тим самим, чим для Росії закінчилася Перша світова. Тривала окопна війна не відповідає його інтересам.