Імовірність підвищення тарифів для населення залишається дуже високою. У профільному міністерстві вже ведуться необхідні підрахунки, якщо уряд зважиться на цей крок. Таку заяву зробив народний депутат Олексій Кучеренко в ефірі "Ранок.LIVE".

Народний обранець заявив, що подорожчання електроенергії для побутових споживачів навряд чи відбудеться у травні. Найімовірніша дата – з 1 червня.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Його точно вже не встигнуть підвищити з 1 травня. Але ймовірність, що з 1 червня можливе таке підвищення вона лишається дуже високою", - наголосив він.

Олексій Кучеренко додав, що у цьому питанні краще орієнтуватися на заяви Міністерства енергетики, де вже активно ведуться підготовчі роботи до запровадження нового тарифу. Проте остаточне рішення ухвалюватиме Кабмін.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Раніше Кучеренко заявляв, що тариф на світло для населення зросте як мінімум до собівартості виробництва. За його словами, це 3,5 гривні за кожен кіловат.

Варто зазначити, що при споживанні домогосподарством 200 кВт/год на місяць за чинного тарифу доводиться платити 528 гривень. Якщо новий тариф становитиме 3,5 гривні за кВт/год, то платіжка "поважчає" на 172 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за магніти штрафують, а за це ще й похвалять: який прилад допоможе зменшити рахунки за світло.

Також наш портал інформував, підвищення тарифів на світло може торкнутися не всіх українців: над ким зжаляться.

Крім того, ми писали, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки.