Четвер, 9 Травня

“Я тут, щоб допомогти українцям”: шеф-кухар зі США готував для пацієнтів львівської лікарні

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Шеф-кухар зі США Ноа Сімс приїхав до Львова, аби приготувати обід для пацієнтів львівської лікарні святого Пантелеймона та реабілітаційного центру “Незламні”. Учасник американського “MasterChef” готував їжу на подвір’ї лікарні в спеціально обладнаному трейлері.

З американським шеф-кухарем поспілкувалися журналісти Суспільного.

Ноа Сімс готує обід для пацієнтів в пересувному трейлері — з синьо-жовтою пов’язкою на голові та під музику. Учасник кулінарного шоу розповідає, щодня може готувати по 12 годин. Тут це робить безкоштовно.

“Я волонтер, я не заробляю грошей, в мене немає зарплати. Я просто стараюся допомагати українцям, роблячи те, що я найкраще вмію”, — каже американський шеф-кухар.

Ноа Сімс часто їздить по світу з гуманітарними кулінарними місіями. В Україні шеф-кухар теж не вперше.

“Я тут, щоб допомогти українцям, тому що ми віримо у свободу. Ми виросли на цінностях проти комунізму та нацизму. І зараз вторгнення Росії є неприйнятним”, — говорить чоловік.

“Прийшов до нас і виявив бажання підтримати військових, підтримати Україну і запропонував приготувати свої фірмові страви для наших Героїв. Утакі моменти психологічного розвантаження, щасливі моменти, вони є дуже важливі для наших військових, через то ми вирішили зробити такий перфоменс з обідом”, — додає заступник директора з розвитку Першого ТМО Львова Володимир Федоров.

Усього шеф-кухар зі США приготував понад 150 порцій бургерів, салатів, курки та овочів-гриль для пацієнтів.

“Дуже смачна страва, все збалансовано. Це ж більше їхня страва американська. Так що вони в цьому розуміють. Дуже смачно. Добре, що роблять для військових, це потрібно якось розвіятись, відволіктись від спогадів сумних”, — ділиться враженнями пацієнт реабілітаційного центру Віталій Кононенко.

Цього тижня Ноа Сімс готував для пацієнтів реабілітаційного центру також український борщ.

“Борщ теж смачний, трішки відрізняється від нашого, але теж смачний.”

Американський шеф-кухар планує повернутися до Львова влітку.