Адвокат Олександр Головченко поділився новиною для "перекупів" машин: для них планують дозволити скуповувати вживані автомобілі для подальшого перепродажу без їхньої державної перереєстрації на себе.

Українці вважають за краще купувати вживані автомобілі, і це створює живий ринок для перекупників. Автодилери заробляють, купуючи авто за кордоном або на внутрішньому ринку, роблять невеликий або великий ремонт і продають з вигодою для себе.

Огляд авто
Огляд авто

Іноді в їхньому асортименті можна зустріти майже нові автомобілі, а іноді – натрапити на реальний "брак".

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Але незважаючи на це, зараз перекупники стикаються з необхідністю подвійної перереєстрації автомобілів у сервісних центрах МВС. Перший етап – перереєстрація на автодилера, а потім кінцевого покупця.

Автомобіль, фото: galinfo
Автомобіль, фото: galinfo

Крім цього, вони мають отримувати дві довідки з ТЦК та СП про взяття авто на військовий облік та про його зняття. Ці процедури також займають багато часу і створюють додаткові труднощі у роботі.

Проте Верховна Рада України зробила крок до спрощення цього процесу. 23 квітня 2024 року було схвалено законопроект №9083, який спрямований на спрощення процедури державної реєстрації вживаних автомобілів, що купуються автодилерами для подальшого перепродажу.

Це означає, що автодилери зможуть закуповувати автомобілі та одразу ж переводити їх у продаж та пройти процедури перереєстрації.