StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що покласти у вазу, щоб квіти довше стояли: жінка показала дивовижний трюк

27 квітня 2024, 17:45оновлено 29 квітня, 09:15
513
Флорист поділилася хитрим трюком, який допоможе вашим квітам довше виглядати свіжими та квітучими.
Що покласти у вазу, щоб квіти довше стояли: жінка показала дивовижний трюк
Як зробити, щоб квіти стояли довше / колаж: Главред, фото: unsplash

Ніщо так не прикрашає дім, як свіжий та ароматний букет прекрасних квітів, на жаль, зберегти їх свіжість на довго дуже важко. Зазвичай більшість зрізаних квітів можуть зберігатися від 7 до 12 днів, якщо за ними правильно доглядати.

Радимо ознайомитись із матеріалом: Як доглядати за тюльпанами у вазі: секрет, завдяки якому квіти стоять довго.

Флористка Еліз Харлок розповіла, що використання скибочок яблук у воді у ваій може допомогти зрізаним квітам довше зберігатися свіжими, передає видання Mirror.

відео дня

"Натуральні цукри та кислоти в яблуках забезпечують живлення квітів, допомагаючи зберегти їх свіжими протягом кількох тижнів. Почніть з того, що наріжте свіже яблуко тонкими скибочками. Потім покладіть скибочки на дно чистої вази, наповненої водою кімнатної температури", - зазначила Еліз.

Скибочки яблука - це природне джерело живлення для квітів, адже вони забезпечують необхідні поживні речовини, яких їм не вистачає без коріння, зазначила Еліз.

"Поставте зрізані квіти, як зазвичай, переконавшись, що їх стебла занурені у воду разом із шматочками яблука. Цей корисний прийом є найефективнішим для квітів із дерев’янистими стеблами, таких як троянди, гортензії та бузок. Ці види квітів отримують користь від поживних речовин, які допомагають їм залишатися зволоженими та свіжими протягом тривалого періоду", пояснила флористка.

Науковці пояснюють це тим, що яблуко може виділяти газ етилен, природний рослинний гормон, який сприяє дозріванню рослин.

"Газ етилен, що виділяється шматочками яблука, допомагає зберігати їх свіжий і живий вигляд протягом кількох днів довше, ніж зазвичай. Однак, важливо змінювати воду та яблучні шматочки кожні 2-3 дні, щоб підтримувати оптимальну свіжість", - додала жінка.

Регулярне оновлення води та заміна скибочок яблука гарантує, що квіти продовжуватимуть отримувати поживні речовини, необхідні для процвітання. Також варто розміщувати вазу із квітами у прохолодній кімнаті, де не буде прямих сонячних променів.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти