На жаль, під час виконання бойового завдання в районі Роботиного Запорізької області загинув журналіст Андрій Топчій. Про цю трагічну подію повідомили на сторінці у телеграм-каналі Верховної Ради.

«У 2007 році він закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Писав статті на історичну тематику та публікував цікаві та глибокі інтерв’ю з науковцями у газеті «ФАКТИ». До цього був журналістом видання «Телеграф», — йдеться у повідомленні. 

Колега загиблого журналіста, Олена Смирнова, зауважила: воювати за рідну землю він почав ще десять років тому – тоді, коли більшість українців про війну не задумувалася і вважала її чимось далеким і напівреальним. Воював він «з перервами на журналістику».

«Схиляю голову і дякую, колего… 20 квітня під час виконання бойового завдання в Запорізькій області біля села Роботине, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув журналіст, військовослужбовець ЗСУ, бойовий медик стрілецького батальйону Андрій Топчій. З перервами на журналістику Андрій декілька років працював у газеті fakty.ua воював за Україну 10 років і загинув як воїн — на полі бою. Навіки 38 років», – зазначила вона.

Колеги Топчія з видань, де він працював, повідомили, що прощання з воїном-журналістом відбудеться 27 квітня на Алеї героїв на Лісовому кладовищі в Києві.

«Свій останній спочинок хоробрий воїн і талановитий журналіст знайде на Алеї Героїв серед могил захисників України, над якими майорять синьо-жовті стяги», — зазначається на сайті видання. 

Низький уклін та вічна памʼять Герою!