Президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Майбоженка з посади голови Броварської районної військової адміністрації.

Про це зазначено у розпорядженні Президента України під номером 46/2024-рп.

«Звільнити Майбоженка Володимира Володимировича з посади голови Броварської районної державної адміністрації Київської області відповідно до пункту 1 частини першої статті 9 Закону України »Про місцеві державні адміністрації», — йдеться у документі.

 

Варто нагадати, що у Броварах голова райдержадміністрації потрапив на автомобіль у натовп людей, що призвело до тяжких травм для чотирьох осіб.

Троє людей отримали переломи, одну людину витягли з-під коліс автомобіля. Йдеться про голову райдержадміністрації Майбоженка Володимира.

Поліція, яка прибула на місце події, встановила, що голова райдержадміністрації перебував у нетверезому стані. Результати драг-тесту показали, що у його крові міститься 2,31 проміле алкоголю.

Також раніше очільник Київської військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що Володимира Майбоженка, голову Броварської районної державної адміністрації, який вчинив наїзд на людей на пішохідному переході, звільнять з посади.

Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту в Броварах, унаслідок якого постраждали чотири людини, в тому числі три дорослих та одна дитина. Потерпілим надається вся необхідна допомога, передусім медична.

Подібна поведінка посадовця є неприпустимою! Я звертаюся до правоохоронців з проханням провести належне правове розслідування цієї події в найкоротший термін. Наполягаю на об’єктивному та неупередженому розгляді справи та справедливому покаранні. Я буду тримати ситуацію на особистому контролі.