Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають можливість продавати чи навіть купувати американську валюту, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні курс долара в найближчому майбутньому не зростатиме до 50 грн за "зелений" і вище.

Про це стало відомо завдяки прогнозу та аналізу від економіста та фінансового експерта Сергія Фурса. Він зробив свої висновки, виходячи з прогнозу МВФ.

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може сягнути 50,4 грн/дол. На думку експерта, настільки довгострокові прогнози взагалі не мають сенсу, особливо під час війни.

"Найближчим часом курс 50 не проглядається зовсім. Прогнозувати на довгу перспективу в Україні? Давайте не виставлятимемо себе на посміховисько. Під час війни особливо. Може статися будь-що, тому говорити про будь-які цифри до 2027 року - це смішно", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Водночас Фурса вважає, що Національний банк України намагатиметься повільно привести гривню в діапазон 40-41 грн/дол. саме цей рівень на даний момент обумовлений економічними факторами.

"Все те, що зараз відбувається з курсом, все, що відбувається на міжбанківському ринку - це все абсолютно під контролем Національного банку. Треба розуміти, що до кінця війни курс - контрольований, просто він не в одній точці, а коливається", - додав Сергій Фурса.

Нагадаємо, валютний ринок чекають на важливі зміни: як можна буде здати або купити долари.

Раніше повідомлялося, перевірте негайно: Нацбанк попередив про підробки.

Також, Катерині Рожковій нагадали про старі кредити: як Верховний суд змінив банківську систему та Нацбанк.