Українські пенсіонери отримали довгоочікуване підвищення виплат у першому кварталі 2024 року. Однак серйозного покращення не відбулося, оскільки одночасно виріс і рівень інфляції у країні. Як змінилися пенсії, йдеться у даних ПФУ.

Пенсії українців збільшилися переважно завдяки проведенню індексації у березні. За даними, за перші три місяці року середня пенсія в Україні збільшилася на 9,6% - до 5743,27 гривні. Фактично середні виплати стали вищими на 505,02 гривні.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Однак не можна сказати, що це помітно покращило фінансове становище пенсіонерів. Водночас інфляція цей період становила 1,2%.

Варто зазначити, що індексація у 2024 році була на рівні 7,96% та охопила понад 10 мільйонів пенсіонерів. Мінімальне підвищення виплат становило лише 100 гривень, а максимальне збільшення було на рівні 1500 гривень.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Втім, залишилися категорії громадян, яким індексація не принесла додаткових купюр у гаманець. Зокрема, виплати не зросли:

  • осіб, які вийшли на заслужений відпочинок за останні три роки;
  • осіб, яким призначено пенсії нижче за мінімальні;
  • осіб, які отримують найвищі пенсії – прокурори, судді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без пенсії не залишитеся: ПФУ дав пораду 60-річним українцям із недостатнім стажем.

Також наш портал інформував, яку пенсію вигідніше оформляти – за інвалідністю чи віком: важливе роз'яснення.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хтось із пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.