Михайло Подоляк заявив, що Залужний почне роботу посла найближчими тижнями. Згідно з інформацією, Сполучене Королівство вже погодило колишнього головнокомандувача ЗСУ і надало йому агреман. Як зазначається, Валерій Федорович буде вигризати нашу перемогу зубами і стояти до останнього. Ймовірно, після його відправлення з Києва, Британія погодить нам нові круті пакети допомоги з потужною авіацією і зброєю, та можливо навіть підпише крутіший союз з Україною, ніж саме НАТО.

Цю інформацію в ефірі одного з телеканалів вирішив розібрати політолог Ігор Рейтерович та Вадим Пристайко, надзвичайний і повноважний посол України у Великій Британії(2020-2023) роках. 

Ігор Рейтерович заявив, що ми зрозуміємо яку роль буде відігравати Залужний на посаді посла вже по першому його виступу.

«Ми можемо зрозуміти, що буде робити Залужний буквально по першому його виступу. Повірте це буде дуже зрозуміло відразу. Він не буде грати просто якусь роль, а буде реальним послом, до якого будуть прислухатися і який зможе дійсно займатися тим чим він вміє або чим він може, а не грати роль декорації і виконувати якісь нікому не потрібні забаганки.», — сказав Рейтерович.

А от Вадим Пристайко надзвичайний і повноважний посол України у Великій Британії(2020-2023) роках, додав, що Валерій Залужний буде ефективний і буде мати можливість говорити чітко про проблеми.

«Зараз у Залужного буде можливість відкрито говорити, де треба говорити за закритими дверями, готувати військових для британців до розуміння того яким чином треба перемогти Росію.», — закічив Пристайко.

Перший найбільший виклик, який очікує Залужного, на думку Пристайка – це впоратися з хвилею популярності, тому що в Британії його чекають, цінують і добре знають, хто він. 

Але коли ейфорія пройде, він вважає, що одним із найбільших завдань, які постануть перед генералом, буде відновити і вдихнути нове життя в підтримку, яку надають нам партнери. І в нього це однозначно вдасться. За закритими дверима дипломатії повідомляється, що Британія готова допомагати Україні та співпрацювати з такою потужною постаттю, як наш екс-главком.