В Путіна та його шайки мабуть почалися траурні дні, адже США переграли війну і черговий план наступу з захопленням ключових міст та вузлів накрився.
Якщо українські війська отримають надійне західне озброєння, вони зможуть забезпечити ефективний опір російським силам під час їх планованої літньої наступальної операції. Однак агресивна армія може становити значну загрозу, використовуючи свої переваги та адаптуючись до ситуації.

Згідно з ISW, у попередніх широкомасштабних наступальних операціях ЗСУ заважали окупантам досягати навіть тактичних перемог. Аналітики вважають малоймовірним, що РФ проведе цього літа наступну операцію, яка була б значно більшою та інтенсивнішою, ніж попередні.

У доповіді ISW звертаються до висловлювань західного посадовця, який розповів Financial Times, що російська армія все ще є неефективною зі застарілим обладнанням і слабко підготовленими солдатами. За його словами, рівень бойової готовності російських військ значно не покращився з початку повномасштабної війни.

Проте при оцінці сили противника часто упускається врахування тимчасового використання окупантами їхніх відносних переваг над Україною, що може створити значний стрес для Збройних Сил оборони.

Зауважується, що російські військові стикаються з обмеженнями у кількості сучасної та ефективної техніки. При цьому загальна бойова готовність російських з’єднань продовжує падати через процес деградації. Незважаючи на це, противник відчасту розраховує на свою чисельну перевагу в техніці та живій силі, щоб постійно і наростаюче тиснути на Збройні Сили України і приймати втрати, які українська армія не змогла б витримати.

«Зосередженість Росії на кількості, без урахування якості, підтримує тактичні переваги агресора. Особливо це яскраво проявляється сьогодні, адже затримки в наданні західної допомоги у сфері безпеки, послабили якісні переваги України над російськими військами. Цього літа росіяни будуть використовувати кількість особового складу для досягнення тактичних переваг навіть проти вже достатньо забезпечених ЗСУ», — прогнозує ISW.