Сьогодні українці, які були визнані непрацездатними через стан здоров’я, можуть отримувати пенсійні виплати в залежності від групи. Так, стало відомо, скільки сьогодні становить пенсія для людини, яка отримала I групу інвалідності.

Про це розповідають у прес-службі Пенсійного фонду України.

Пенсія для людей I групи інвалідності

Сьогодні пенсія для українців, які ще в дитинстві були визнані непрацездатними, нараховується як відсоток від прожиткового мінімуму для людей, які отримали інвалідність.

Жінка з інвалідністю на касі
Жінка з інвалідністю на касі

Люди з I групою інвалідності, які зовсім не можуть працювати і потребують регулярного догляду, отримують пенсію в розмірі повноцінного прожиткового мінімуму. З початку цього року він становить 2361 гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

До того ж, в Україні є додаткові "бонуси" для людей, які дбають за особами з інвалідністю I групи. Люди з підгрупи А можуть отримати 200% від прожиткового мінімуму для непрацездатних, а це 4722 гривень. Підгрупа Б отримує 100% від прожиткового мінімуму або 2361 гривень.

Пенсіонерка, яка рахує гроші
Пенсіонерка, яка рахує гроші

Пенсія за інвалідністю - коли призначається

Пенсійна виплата за групою інвалідності нараховується тоді, коли особа повністю або частково втратила здатність працювати. Це може бути пов’язано з хворобами або травмами, які не були отримані професійно. До того ж, людина може втрачати працездатність через інвалідність з дитинства.

Нагадаємо, як можна оформити собі пенсійну виплату, не виходячи з дому.

Як повідомляли раніше, як можна довести свій стаж роботи, не маючи трудової книжки.

Як писав "Знай" раніше, кому з українських пенсіонерів не дадуть надбавки.