ATACMS уже активно працюють по Кримському півострові. Так, нещодавно на аеродромі Джанкой було знищено дивізіон 18 зенітно-ракетного полку. До слова, це зрадники, які у 2014 році перейшли на бік російських окупантів.

Це натякає на те, що найближчим часом ця система буде відпрацьовувати по засобах ППО в Криму. Таку думку висловив військовий експерт Олександр Коваленко. 

«На мою думку, щоб був успішний удар по Керченському мосту, повинні бути відповідні умови. Повітряний простір над Кримським постом повинен бути не прикритий. Тобто, потрібно спочатку знищити засоби протиповітряної оборони великого радіуса дії. Ми говоримо безпосередньо про комплекси С-300 і С-400»

В Джанкої, стверджує експерт, такий дивізіон знищено. Поблизу Кримського мосту також є дивізіон 18-ї ЗРП, проте це не біля самого Керченського мосту, а у Феодосії. Також міст частково прикривають з Новоросійська. До слова, у Феодосії дивізіон тих же зрадників, як вказав Коваленко.

«Зрадники можуть приготуватися, розплата наближається» — сказав експерт.

Для ударів по Кримському мосту, як мінімум, дивізіон у Феодосії також повинен бути знищеним. Лише тоді, коли міст нічого не прикриватиме з повітря, удар по основній артерії з РФ до Криму, буде успішним.

Щодо поставок далекобійних ракет, це значно покращує позиції українських військ, адже так весь Крим опиняється в зоні досяжності ЗСУ.

«Це означає те, що на відстані 300-400 кілометрів у тилу противника буде знищуватися все. Логістичні бази, склади палива, скупчення особового складу, аеродроми тощо. І основне, що російські системи С-400 не можуть збивати американські балістичні ракети. Якщо взяти випадок Джанкоя, тривога була оголошена після удару. Є імовірність знищити Кримський міст», – зауважив інший військовий експерт Павло Нарожний.