Підвищення тарифів на централізоване водопостачання – єдиний шанс уникнути інфраструктурних катаклізмів, які можуть бути вже не за горами. Про це попереджають фахівці "Тернопільводоканал".

Комунальне підприємство зазначило, що чинні тарифи на воду не покривають витрати водоканалів. Через це вони вже перебувають у кризовому стані й знаходяться за крок від банкрутства.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Діючі тарифи в середньому по Україні покривають лише 43% всіх потреб, а збитки галузі водопостачання за два роки активної війни за оцінками Світового банку сягнули вже 11 млрд доларів", - йдеться у повідомленні.

У водоканалі додали, що якщо питання із встановленням економічно обґрунтованих тарифів для населення не буде вирішено, то в дуже швидкій перспективі це загрожує інфраструктурними катаклізмами. Підприємства просто не зможуть надавати свої послуги.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

"Якщо ситуація не зміниться, водоканали можуть просто збанкрутувати, а з технологічної точки зору на споживачів чекають інфраструктурні катаклізми", - наголошують фахівці.

Варто скасувати, що Національний регулятор розробив проєкти підвищення тарифів на воду у багатьох українських містах. Нові ціни очікувалися з 1 квітня, проте остаточного рішення так і не було ухвалено.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проігноруєте – заплатите утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.

Також наш портал інформував, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Крім того, ми писали, підвищення тарифів і залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".