У Німеччині українські біженці можуть продовжувати своє перебування або отримувати тимчасове посвідчення на проживання, навіть якщо у них немає діючого паспорта.

Важливо, щоб органи влади Німеччини могли хоч якось ідентифікувати особу. Це заявив представник берлінського сенату, що відповідає за питання іноземців і має статус федеральної землі в рамках Німеччини.

Українці в Німеччині. Фото: РБК
Українці в Німеччині. Фото: РБК

Також він зазначив, що у випадках, коли українське посольство або консульство відмовляє у видачі або продовженні паспорта на основі непройденої служби в армії, берлінське земельне управління у справах іноземців (Landesamt für Einwanderung) має можливість видати проїзний документ, який замінює паспорт для здійснення поїздок за кордон.

Ці заходи вживаються тільки у виняткових випадках, коли особа може довести наявність вагомих причин для подорожі. Представник сенату також підкреслив, що заявки на отримання такого проїзного документа будуть ретельно перевірятися і, як правило, відхилятися, якщо не будуть відповідати вимогам.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

Ці заходи показують, що Німеччина хоче допомогти українцям під час війни, роблячи процес їх легального перебування в країні простішим, але при цьому дотримуючись своїх імміграційних правил.

Нагадаємо, волонтерський штаб відправив на передову військове спорядження, тепловізори та аптечки, - Палатний

Раніше ми писали про те, що українці масово почали повертатися додому з Європи: кількість людей у містах зростає