17 речей, які не можна змивати у раковину: ви точно порушували це правило

Вони «вбивають» каналізацію

У каналізацію не можна виливати все, що заманеться. Варто взяти за правило, що все, що можна зібрати у жменю, варто викинути у смітник.

Втім, навіть не усі рідкі відходи можна зливати у раковину.

Пропонуємо перелік того, що не можна змивати у каналізацію:

  • Жир та залишки олії

Тваринний жир легко тане і змивається в раковину, коли ми миємо посуд. Але як тільки він «допливає» до холодної ділянки труби, він відразу застигає і осідає на найближчій поверхні. Тоді у трубах наростають справжні жирові острови, які також доводиться видаляти вручну. Тож краще промокнути поверхню паперовим рушником і відправити його в смітник.

  • Молоко

Ні, молоко нічого не заб’є та не зламає. Але воно колосально шкодить довкіллю, опиняючись у воді. Справа в тому, що молоко, розкладаючись, поглинає кисень з води, тим самим позбавляючи можливості дихати мікроорганізмам, які в цій воді живуть. У результаті ми отримуємо невелику рукотворну екологічну катастрофу.

А якщо виливанням молока в каналізацію грішать і наші сусіди теж, масштаби катастрофи розростаються. В Англії, до речі, за такі жарти штрафують.

  • Кавова гуща

Здається, що мелена кава здатна працювати як абразив, прочищаючи труби. Та й запах буде все свіжішим. Але ні. Шари кавової гущі осідають на трубах, нашаровуються один на одного, склеюються разом, і поступово перетворюються на головний біль. Ваш, зрозуміло.

Так що тут два шляхи: або викидати відпрацьовану каву у сміття, або виливати в горщики квітів, якщо квітів у вас багато. Кава – це чудове добриво для рослин. Як і заварка, яку теж, до речі, не можна викидати у каналізацію.

  • Борошно

Зараз ми можемо без проблем піти та купити будь-який клей. А раніше наші батьки варили клейстер з борошна. Цей клейстер чудово забиває труби. Що найпідступніше — не одразу.

Він поступово засмічує труби і їх доводиться прочищати вручну.

  • Препарати

У кіно ми часто бачимо, як погані (або хороші) хлопці змивають кілограми різних речовин у каналізацію. Це – порушення.

Те, що ми виливаємо в раковину або унітаз, зрештою потрапляє в землю і воду, яку ми, знову ж таки, п’ємо. Можна сказати, що це просто крапля у морі порівняно із загальною екологічною катастрофою.

  • Ватні диски, зубні нитки та паперові рушники

Ватні диски не розчиняються у воді, а забивають злив. Паперові рушники розчиняються, але досить повільно.

  • Недогризки та зернятка

Різні кісточки, лушпиння і недогризки – всі ці штуки вміють чудово набухати у воді. Через це вони міцно блокують каналізацію і без допомоги сантехніка вам не обійтися.

  • Фарба

По-перше, це неекологічно. Токсичним відходам не місце у водній системі. По-друге, фарба дуже в’язка субстанція. Вона поводиться майже так само, як і жир, збиваючись грудками і блокує труби.

До грудок фарби потім прилипають інші відходи, самі по собі невинні, і ми знову отримуємо катастрофу.

  • Рис, макарони та картопля

Куди вирушають зазвичай прокислий суп чи зіпсована каша? Вірно, в унітаз. І це неправильно. У всіх цих продуктах міститься крохмаль, який має унікальну здатність набухати.

Потрапляючи в каналізацію, рис, картопля і макарони перетворюються на липку кулю, яка набухає, збирає інші недоїдки та огризки і надійно закупорює трубу.

  • Вологі серветки та тампони

У громадських туалетах недаремно висять заклики не викидати предмети жіночої гігієни в унітаз. Адже деякі примудряються навіть дитячі підгузки там топити. Тампони та прокладки у воді не розчиняються, інакше вони не змогли б виконувати своє пряме завдання.

І навіть вологі серветки, які називаються одноразовими, небезпечні для труб: вони занадто товсті, щоб розчинитися.

До речі

А ще не варто зливати у раковину воду з-під макаронів. Але не тому, що це шкодить трубам, а тому, що крохмальній воді можна знайти інше застосування, набагато корисніше.

На основі води з-під макаронів роблять соуси, маски для волосся, добрива для квітів і навіть рідину для миття посуду.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень