• Головна
  • Прем'єр Словаччини висміяв ініціативу словаків, які зібрали 4 млн євро на боєприпаси для України
11:05, 30 квітня

Прем'єр Словаччини висміяв ініціативу словаків, які зібрали 4 млн євро на боєприпаси для України

Прем'єр Словаччини висміяв ініціативу словаків, які зібрали 4 млн євро на боєприпаси для України

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо назвав дуже успішний збір словаками коштів на боєприпаси для України символічним жестом і образив його заявою про "пердіння".

Про це повідомляє Denik N.

Зокрема, Фіцо вжив фразу prd do Stromovky ("пердіння у Стромовці"), коли згадав про зібрані словаками кошти. Українською це можна передати словосполученням "крапля в морі".

Фіцо сказав, що ніщо не заважає людям робити зі своїми грошима те, що вони хочуть, але додав, що Сполучені Штати схвалили 60 мільярдів доларів допомоги Україні, Євросоюз також схвалив десятки мільярдів євро.

"В Україні нічого не зміниться, і через рік-два буде те ж саме. Всі гроші будуть витрачені, можливо, частину вкрадуть, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де є", – заявив він, додавши, що в Словаччині краще збирати для онкохворих, ніж для куль і бомб.

За збором боєприпасів для України Фіцо бачить лише величезні зусилля, щоб зробити "якусь противагу уряду", адже уряд Словаччини відмовляється постачати Україні зброю. "Але ми дійсно допомагаємо Україні", – сказав Фіцо, нагадавши про кілька домовленостей в економічній та гуманітарній сферах між Словаччиною та Україною.

"Прем’єр-міністр Фіцо образив усіх прихильників ініціативи, насамперед 99-річного Отто Сімка", – відповіла ініціатива на порівняння збору з "пердінням".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Роберт Фіцо #прем'єр Словаччини #висміяв словаків
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
По сусідству з Тернопільщиною лікарі поставили на ноги 12-річного хлопчика, який не міг ходити
"Шалене кохання і багатство": ці знаки Зодіаку зустрінуть другу половинку вже влітку 2024 року
"Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання": ТЦК і мобілізація
Оголошення
live comments feed...