Майбутній законопроект, який незабаром розглядатиме Верховна Рада, викликає великий інтерес і трохи здивування. Він спрямований на те, щоб гарантувати посадовим особам місцевого самоврядування зарплату не нижчу за встановлений рівень.

Згідно із запропонованим законопроектом, мінімальна заробітна плата для цих посадових осіб тепер має становити не менше 7100 гривень. Заради справедливості вони будуть зобов'язані публічно афішувати всі премії та бонуси, які отримують на своїй посаді.

Чиновники - фото Новини Закарпаття
Чиновники - фото Новини Закарпаття

Зрозуміло, добре, коли ви точно знаєте, скільки вам заплатять наприкінці місяця. Але ж у нас тут не лише чиновники. Може, варто було б спочатку думати про те, щоби підняти зарплати звичайним людям?

Це могло б сприяти більш рівномірному розподілу доходів у суспільстві та покращенню життєвого рівня значної кількості людей.

Популярні новини зараз
Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Майже всі знають, що в Україні загалом зарплати не дуже тішать. Якби держава сконцентрувалася на цьому, то, можливо, рівень життя покращився б для багатьох.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Але натомість вони тепер вводять мінімалки для своїх співробітників. Це, звісно, ​​якийсь крок уперед щодо прозорості. Але тут постає питання – а чому б просто не підвищити зарплати всім, а не лише чиновникам? Хоча б дати звичайним "роботягам" шанс подихати свіжим повітрям фінансового благополуччя.

Загалом подивимося, до чого приведуть нові правила. Може, чиновники поділяться своїми бонусами з благодійною метою?

Раніше ми писали про те, що у українців збираються підвищити зарплати: чому суми зростуть, але краще не стане