$39.80 €43.26
menu closed
menu open
weather +20 Київ

Унаслідок атаки на Одесу загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету. ЗМІ пишуть, що він був у "замку Гаррі Поттера"

Унаслідок атаки на Одесу загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету. ЗМІ пишуть, що він був у "замку Гаррі Поттера" Із Васильєвим попрощаються 2 травня в Одесі
Фото: Міжнародний гуманітарний університет / Facebook

Унаслідок російського ракетного удару касетними боєприпасами по Одесі 29 квітня загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. Про це пресслужба вишу повідомила 30 квітня у Facebook.

"Думська" ввечері 29 квітня, не називаючи імені, писала про загибель одного з керівників МГУ. Як стало відомо виданню, загиблий у момент удару перебував у Палаці студентів Одеської національної юридичної академії, відомому також як "замок Гаррі Поттера" і "замок Ківалова".

30 квітня в МГУ уточнили, що жертвою російської атаки став Васильєв, який обіймав посаду проректора з навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності.

У виші повідомили, що літургію на згадку про Васильєва проведуть 2 травня об 11.30 у Храмі святої мучениці Тетяни, прощання із проректором відбудеться о 12.00 у МГУ.

Президент Міжнародного гуманітарного університету та Одеської юридичної академії, екснардеп-регіонал і ексголова ЦВК Сергій Ківалов дістав поранення внаслідок атаки РФ на Одесу, його госпіталізували.

Контекст

Російські окупанти 29 квітня завдали ракетного удару по Одесі. За даними ОВА, загинуло п'ятеро мирних жителів, у медзакладах продовжують лікування 23 постраждалих. У важкому стані восьмеро людей, із них четверо – у вкрай важкому, зокрема чотирирічна дівчинка.

Унаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житлові будинки та цивільну інфраструктуру, загорівся "замок Гаррі Поттера".

30 квітня в Одеській області оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару РФ.