Деяким категоріям українців доведеться довше працювати у літньому віці, щоб забезпечити себе. Йдеться про нинішнє покоління громадян, яким доведеться відкласти вихід на пенсію заради забезпечення власного майбутнього.

Про це розповідає міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

За словами української міністерки, українцям необхідно створювати середовище для збереження активності і думати над розвитком громадян протягом життя.

"Нам уже необхідно думати сьогодні про те, що таке громадське здоров'я, потрібно створювати максимально інклюзивне середовище, щоб зберігати нашу активність і так само дуже серйозно працювати над постійним розвитком наших людей упродовж життя. Тобто над культурою сталого розвитку", - заявила міністерка.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

За її словами, щоб замістити щонайменше 40% заробітку пенсії для літніх людей в Україні, потрібні ще близько 6 мільйонів співробітників. Вона каже, що це неможливо зробити лише шляхом активного народження дітей в Україні.

"У цьому контексті особливого значення набуває питання, як повернути людей із-за кордону. Йдеться не лише про наших мігрантів, які рятуються від війни, а також про українців у багатьох поколіннях, також йдеться про тих, які вирішили поїхати набагато раніше, також йдеться про активних іноземців, яким тісно в їхніх країнах і які готові будуть обрати нашу державу для свого розвитку та свого дому", - також додає Оксана Жолнович.

Нагадаємо, що для українців ввели додаткові підстави, на яких можна звільняти співробітників.

Як повідомляли раніше, хто може отримати право на оформлення пенсії через втрату годувальника.

Як писав "Знай" раніше, яка сьогодні пенсія в українців, які мають I групу інвалідності.