Якщо ви помічаєте, що перед вашими очима часто з'являються маленькі "мушки", ниточки або крапочки, які літають, коли ви рухаєте очима, особливо яскраво це видно на однотонному світлому фоні, то можливо у вас деструкція склоподібного тіла.

Це означає, що прозора частина всередині вашого ока починає руйнуватися. Зазвичай це не дуже небезпечно, але якщо раптом ви починаєте бачити багато "мушок" або бачите спалахи світла, це може бути знаком більш серйозних проблем, таких як відшарування сітківки.

Проблеми з очима. Фото: Youtube
Проблеми з очима. Фото: Youtube

Така ситуація вимагає термінового звернення до лікаря, адже може загрожувати втратою зору.

Також "мушки" можуть з'являтися через запалення в оці або крововилив. Якщо ви помітили, що цей симптом з'явився після травми або разом з іншими змінами в зорі, зверніться до лікаря.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Щоб уникнути появи тих неприємних "мушок" в очах або сповільнити уже запущені зміни в склоподібному тілі, можна вжити декілька простих правил:

  • Регулярно виконуйте вправи для очей та масаж повік. Це допомагає поліпшити кровообіг і зменшити напруження в очах, що може запобігти подальшій деструкції.
  • Уникайте занять, що передбачають великі фізичні навантаження та підняття тяжкості.
  • Захищайте свої очі від ультрафіолетових променів, носіть сонцезахисні окуляри.

Дівчина із закритими очима, фото sunmag
Дівчина із закритими очима, фото sunmag

Дотримуючись цих порад, ви зможете знизити ризик проблем зі здоров'ям очей і зменшити можливість деструкції склоподібного тіла.

Нагадаємо, не чхайте, а послухайте: як убезпечити себе в подорожі від сезонної напасті

Вам буде цікаво дізнатися фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну