Затяжна війна стає важкою та не вигідною для всього світу, включаючи і Західні країни. Саме тому неодноразово були спроби так би мовити схилити Росію до переговорів. Одним з таких прикладів є президент Франції Еммануель Макрон, який кілька разів мав розмови з Володимиром Путіним про закінчення війни. Невже світ домовиться за спиною Зеленського з Путіним, аби він припинив вогонь та вивів свої війська з України? Про це розповів експерт Сергій Жирнов.

«Ця війна Російської Федерації зовсім не влаштовує світ і всі хочуть аби це скоріше закінчилось. Тому що це небезпечно, оскільки вже не раз заходила мова про ядерний конфлікт. Я не думаю, що є люди, які думають про те, аби не йти на якісь угоди. Західні країни це про мир і компроміси», зазначив експерт у своєму інтерв’ю.

Також Сергій Жирнов зазначив, що Америка це не тільки коли йдеться про компроміси, а також і про зраду і не тільки України. Тому що зараз там відбуваються президентські перегони між Байденом і Трампом і насправді від результату цих виборів багато чого залежить.

«Там багато чого залежить від внутрішньополітичних сил. Зараз там відбуваються ці перевиборні перегони і не зовсім зрозуміло, хто ж стане президентом. Не все так однозначно. Але від цього залежить ситуація не тільки в Америці», — зазначив експерт.

Виходячи з цього Сергій Жирнов поділився думкою, що ці всі фактори підштовхують до перемовин і, можливо, зараз ці перемовини вже ведуться, проте не на такому глобальному рівні. Проте Захід все розуміє і ті наслідки, які несе війна мають вплив на економіку всього світу. Саме через це їм вигідно схиляти Росію до переговорів.