Нещодавно з’явилась інфомація, що ймовірно, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко збиається тікати зі своєї країни аж до Російскої Федерації. Ця інформація виникла на фоні того, що зараз, можливо, будується його нова резиденція у Сочі. З цього можна зробити попередній висновок, що правлінню Лукашенка приходить кінець.

Якщо поглиблюватись в деталі, то приватна компанія, пов’язана із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, знаходиться у центрі уваги через новий амбіційний проект — будівництво величезної резиденції під Сочі. Цей проект, який включає готель, ресторанний комплекс і шале, викликає зацікавленість і обурення одночасно.

Згідно зі спільним розслідуванням журналістів Belsat і об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL, резиденція розташована в селищі Красна Поляна. Повідомлення про цей проект стало шокуючим для багатьох, оскільки деталі планів розкривають розкіш і приватність, недоступні для звичайних громадян.

Проєкт будівництва включає 12 об’єктів на площі понад 97 248 квадратних метрів, з головною будівлею, яка призначена для самого Лукашенка. За розкішними стінами цієї будівлі розташовані гардеробна, кінотеатр, басейн та інші розкішні приміщення.

Згідно з планом, підземний рівень резиденції обладнаний басейном, лазнями та іншими розвагами, в той час як на поверхні розташовані спальні, кабінети та інші приміщення. Крім того, на території розташовані VIP-котеджі та готель з рестораном.

За даними розслідувачів, будівництво резиденції проводиться за допомогою «фірми-прокладки», з метою збереження конфіденційності та уникнення розголосу. Цей проект викликає обурення серед громадськості, оскільки підозрюється, що будівництво величезної резиденції може бути пов’язане зі збереженням влади Лукашенка в разі втрати президентської посади.