Україна зробила перший крок до знищення Кримського мосту багаторазово і успішно атакуючи сили ППО РФ в Криму. Через це міст стає все більш беззахисний і уже дуже скоро буде успішно знешкоджений українськими силами.

«Чим швидше ми зруйнуємо цей шлях переправи, тим краще буде для наших військ. Ми врятуємо багато життів наших військовослужбовців і розблокуємо деякі напрямки», – наголосив щодо ситуації з мостом експерт Роман Світан.

Все почалось з того, що ексглава Міністерства закордонних справ Литви, Лінас Лінкявічюс, у своєму виступі зробив натяк на можливість зруйнування Кримського мосту найближчим часом. Ця заява викликала гостру реакцію російської пропаганди.

Українські військові експерти також обговорюють цю тему, зазначаючи, що Росія може використати будь-який привід для подальшої ескалації конфлікту. Полковник Збройних сил України у відставці та військовий експерт Роман Світан вважає, що Росія може придумати щось нове у війні проти України, і це може бути не лише у відповідь на знищення Кримського мосту, але і в рамках їхніх поточних військових дій.

 

 «Всі механізми російської військової машини ми вже відчули на собі. Для виконання бойових завдань вони (окупанти ) використовують все, що у них є на цей час. Тому щось посилити чи збільшити вони не зможуть. Якби вони це могли, то вже б зробили»,– сказав він.

Світан зауважує, що Росія вже використовує всі доступні ресурси для ведення бойових операцій, і якщо б вони могли щось посилити або збільшити, вони вже б це зробили. Проте, він також підкреслює необхідність швидкого знищення Кримського мосту, оскільки це може викликати реакцію Росії, включаючи перекидання військ до Криму та далі на територію України.