Не лише ТЦК: чоловікам розповіли, хто може виписати їм повістку



Згідно з новим законом про мобілізацію, прийнятим в Україні, чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати повістку на військову службу. Цей законопроект вводить нові правила для призову громадян на військову службу та визначає чіткі процедури вручення повісток.

- джерело.

Про це повідомляє сайт Антикор.

Процедура вручення повісток передбачає участь представників Територіальних військових комісаріатів (ТЦК), органів місцевого самоврядування, керівників підприємств та навчальних закладів, а також керуючих багатоквартирних будинків. Ці уповноважені особи відповідають за вручення повісток громадянам, які перебувають на обліку військових органів.

Однак варто відзначити, що новий закон не передбачає можливість усного повідомлення через телефонні дзвінки, смс або месенджери. Місце вручення повістки може бути будь-яким публічним місцем, і головна вимога – це присутність уповноважених осіб.

У випадку ігнорування повістки, ТЦК має право звернутися до поліції для адміністративного затримання та доставки військовозобов’язаного до військкомату. Нові норми також передбачають, що процес вручення повісток буде проводитися під наглядом поліції, хоча самі поліцейські повістки вручати не будуть.

Сообщение Не лише ТЦК: чоловікам розповіли, хто може виписати їм повістку появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: