Як тільки F-16 будуть в Україні то вони стануть основною і найбільшою зброєю проти авіації Російської Федерації. Після цього літаки РФ можуть очікувати на потужний літакопад.

Експерти висловлюють переконання, що коли Україна одержить такі винищувачі, це дозволить їй активно протистояти літакам ворожої тактичної авіації, що використовують керовані авіаційні бомби.

«Боротьба з ворожими літаками, які зі своєї території збрасують авіаційні бомби на наші міста, зараз для нас становить надзвичайно важку задачу. Крім того, F-16 можуть виступати не тільки як винищувачі, але й функціонувати як легкі штурмовики, наносячи удари по наземних цілях безпосередньо на фронті», — підкреслює військовий експерт.

Звісно, значна кількість винищувачів дозволить нашим військам діяти більш агресивно проти ворога.

«Якщо у нас буде сотня F-16, то вони справді змінять обстановку на фронті, але не кардинально. Зараз військова авіація противника складається з понад 300 одиниць літаків, що задіяні на фронті. У них загалом майже 1,5 тисячі літаків по всій Росії. Тому сотня F-16 буде значною підтримкою, яка трохи змінить обстановку у повітрі та на землі на нашу користь. Але, на жаль, це не є універсальним рішенням. Ніякий технічний засіб ніколи не зміг змінити хід війни сам по собі, оскільки для цього потрібен системний підхід – наявність достатнього та ефективного озброєння та якісна підготовка військ. Саме це має працювати в комплексі», — пояснює експерт.