Підозрюваний у вбивстві син скандального судді їхав на засідання і пропав Підозрюваний у вбивстві син судді Євгена Аблова Іван не з'явився 26 квітня на судове засідання. Його захисники заявили на засіданні, що дорогою до суду йому стало погано і він опинився в реанімації.

Щоправда, коли журналістка зателефонувала до приймального відділення, їй сказали, що такого пацієнта в них немає.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо". Також на цю новину відреагувала одеська активістка "Ірочка розкаже" у своєму Telegram-каналі.

Аблови - старший та молодший, фото: Нацполіція
Аблови - старший та молодший, фото: Нацполіція

"Син судді Іван Аблов, підозрюваний у вбивстві, не з'явився на суд. Його адвокати заявили, що дорогою на засідання Аблову стало погано, і він опинився в реанімації. Однак, коли журналістка зателефонувала до лікарні, їй сказали, що у них немає такого пацієнта", - пише "Ірочка".

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram
Публікація "Ирочка расскажет", скріншот: Telegram

На 26 квітня в Одеському апеляційному суді було заплановано розгляд заяви прокуратури про зміну Івану Аблову запобіжного заходу щодо утримання під вартою на домашній арешт. Прокуратура хотіла заперечити це рішення.

Однак засідання довелося скасувати через відсутність підозрюваного. Мати вбитого хлопця Наталія Гергель, яка була в суді, розповіла, що Івана Аблова не привезли.

"Захисники Аблова заявили суддям, що дорогою йому стало погано і він опинився в реанімації", - сказала жінка.

30 квітня закінчується термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте Київський райсуд задовольнив прохання адвокатів Аблова та відпустив підозрюваного під домашній арешт. Як розповіла мати вбитого хлопця Наталія Гергель, Івану Аблову досі не вдягли електронний браслет, який має сигналізувати про порушення умов.

Оперативне фото: Нацполіція
Оперативне фото: Нацполіція

Нагадаємо, правоохоронці підозрюють Івана Аблова у вбивстві. Під час святкування Нового року між сином скандального судді та спортсменом Ігорем Гергелем виникла суперечка. Аблов-молодший ударив Гергеля кухонним ножем і втік з місця злочину. Поліція оголосила його у розшук.

15 січня він добровільно здався. Суд обрав Аблову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згодом його відпустили під домашній арешт.

Батько Івана Аблова — суддя нині ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Євгена Аблова — відомий, зокрема, через свої скандальні судові рішення.

Так, у грудні 2013-го він зобов'язав спецназівців розігнати активістів Майдану, 2017-го визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова", чим допоміг синові міністра внутрішніх справ уникнути покарання. А 2018-го поновив на посаді ректора медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Нагадаємо, щурі бігу закінчилися: нардеп-утікач Онищенко отримав 15 років в'язниці.

Раніше повідомлялося, одіозна суддя Печерського суду Ільєва Тетяна ухвалила незаконне рішення на користь колаборантів – фірми олігарха Сергія Курченка.

Також, компанії, які внесли заставу за Пашинського, заборгували Міноборони 364 млн грн, - експерт.